Zní to možná trochu obyčejně – chleba s něčím, ale s trochou fantazie můžete z obyčejného pečiva vykouzlit dobrotu na váš stůl. Pokud vás nudí jíst jen chleba s máslem a šunkou nebo sýrem, připravte si výtečné jídlo ke svačině či večeři díky našim nápadům. Pomazánka s netradiční kombinací chutí je výborná a vaše rodina se bude dožadovat pravidelného opakování.

Sýrová pomazánka s ředkvičkami

Ingredience:

  • 1 kelímek sýru Cottage
  • 50 g nivy
  • ředkvičky
  • celozrnný špaldový chléb Penam Fit den

Pusťte se do toho:

Nivu nastrouháme na struhadle, smícháme se sýrem Cottage. Přidáme najemno nakrájené nebo nastrouhané ředkvičky. Vše dobře promícháme. Ozdobíme a podáváme s chlebem.

 

Cizrnová pomazánka se špenátem

Ingredience:

  • 100 g čerstvého špenátu
  • 1 konzerva cizrny nebo 280 g uvařené cizrny
  • 1 polévková lžíce olivového oleje
  • 1 stroužek česneku
  • Sůl, pepř
  • Špaldový celozrnný chléb Fit den

Pusťte se do toho:

Konzervovanou cizrnu slijeme (nálev nevyléváme). K ní přidáme čerstvý špenát, olivový olej, česnek a rozmixujeme do hladka. Pokud by byla pomazánka příliš hustá, konzistence se dá doladit přidáváním nálevu (nebo vody) po lžičkách. Česnek můžeme pro jemnější chuť předem péct v troubě na 180 st. asi půl hodiny. Pomazánku ochutíme solí a pepřem. Podáváme s chlebem a dozdobíme dle vlastní chuti.

 

Tuňáková pomazánka se Šmakounem

Ingredience:

  • 1 tuňák ve vlastní šťávě (70 g)
  • 1 kus Lučiny
  • 1 malá cibule
  • 1 Šmakoun – hlíva ústřičná (100 g)
  • citronová šťáva
  • bílý pepř
  • sůl
  • Večerní chlebík z řady Fit den

Pusťte se do toho:

Šmakouna nastrouháme a smícháme s tuňákem. Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli. Dochutíme citronovou šťávou, pepřem a solí. Podáváme s chlebem.

Tip: Šmakoun je bílkovina vyrobená z čistých vaječných bílků. Používá se jako náhražka jiných potravin při přípravě nízkokalorických jídel. Neobsahuje téměř žádný tuk, cukr, cholesterol ani lepek – je vhodná k noční regeneraci.

Foto: Depositphotos.com, archiv firmy

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno