Máte sladkostí už dost a rádi byste slanou variantu buchty? Máme pro vás tip nejen na jarní pohoštění, ale tuto slanou buchtu si můžete upéct kdykoliv v roce, neboť  pažitka se dá vypěstovat i v květináči u vás doma.

Ingredience

  • 350g hladké mouky
  • 2 lžičky soli
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 1 lžička maďarské papriky
  • 2 vejce (žloutky zvlášť a z bílku utvořit sníh)
  • 250ml podmáslí/kefíru
  • 175 ml mléka
  • 100g strouhaného sýra
  • 125 ml oleje
  • pažitka

Do mísy vmícháme hladkou mouku, sůl, papriku, mléko, olej, pažitku, žloutky a mléko.

Z bílků vyšleháme ručním mixérem tuhý sníh a přidáme do připravené směsi.

Plech nebo formu vysteleme pečícím papírem, nalejeme připravené těsto.

Pečeme na 170 stupňů přibližně 30 min.

Více receptů najdete na blog.kitchenaid.cz nebo kitchenaid.cz.

Foto: pixabay.com/_Alicja_;kitchenaid.cz

Redakce magazínu ŽENY DÍVKY.

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno