Krásná a pěstěná pleť? Jde to i bez drahých kosmetických přípravků! Vyzkoušejte alternativu ke kupovaným produktům a vyrobte si zkrášlující elixíry sama doma. Vše, co vaše pokožka potřebuje najdete v kuchyni nebo supermarketu. Je to snadné a bude vás to bavit. Navíc si oddychne i vaše peněženka.

Při výrobě vlastních pleťových masek je třeba dodržovat určitá pravidla. Pokud jsou vyrobeny z čerstvých surovin, je nutné spotřebovat je co nejrychleji. Nejsou určeny k delšímu skladování a v lednici vydrží maximálně jeden den. Kvůli možné alergické reakci nanášejte masku nejprve na malý kousek pokožky a vyčkejte, jestli se neobjeví nežádoucí reakce. Masku používejte na vyčištěnou pleť, její účinek se tím zesílí. Doporučujeme aplikovat jednou, maximálně dvakrát týdně.

Hydratační pleťová maska tvaroh a med

Ingredience:

  • 1 polévkovou lžíci medu,
  • 1 polévkovou lžíci tvarohu,
  • mléko na rozředění.

Postup: Smíchejte med s tvarohem a doplňte mlékem tak, aby vznikla hladká konzistence. Naneste na pleť a nechte 20 minut působit. Poté opláchněte vlažnou vodou. Výsledek? Sametově jemná pleť!

Zklidňující maska s levandulí

Ingredience:

  • 1 polévkovou lžíci levandulových lístků,
  • hydratační krém,
  • 2 čajové lžičky medu,
  • éterický levandulový olej v bio kvalitě,
  • skleněnou dózu s víčkem.

Postup: Levandulové květy rozdrťte hmoždířem nebo za pomoci lžičky. Smíchejte je s krémem a medem, přidejte šest kapek éterického oleje. Dózu naplňte směsí a uzavřete. Pro aplikaci použijte množství o velikosti jedné polévkové lžíce. Naneste na pleť a nechte 20 minut působit. Poté oplachujte vlažnou vodou.
Tip: levandulová maska se skvěle hodí i jako dárek.

Osvěžující maska s okurkou

Ingredience:

  • 4 polévkové lžíce tvarohu,
  • čtvrtinu salátové okurky,
  • čajovou lžičku citronové šťávy,
  • olivový olej,
  • skleněnou dózu s víčkem.

Postup: Okurku nastrouhejte, poté přidejte tvaroh, olej a citronovou šťávu. Nanášejte na obličej, krk i dekolt. Po 15 minutách smyjte vlažnou vodou a krouživými pohyby.
Pozor: V lednici vydrží čerstvá pouze jeden den!

foto: depositphoto.com

ZANECHAT ODPOVĚĎ

Napište svůj komentář
Vaše jméno