Nikdy by mě nenapadlo, že polévka ze zelených fazolek bude taková dobrota. Aktuálně jsem ji zařadila mezi moje TOP 3 nejoblíbenější krémové polévky. Ještě k tomu se jedná o bezlepkovou variantu.
Ingredience:
- 500 g čerstvých zelených fazolek
 - 1 žlutá cuketa
 - 3 středně velké cibule
 - 2 lžíce přepuštěného másla
 - 3 střední brambory
 - 1 l zeleninového vývaru
 - smetana ke šlehání na zjemnění
 - sůl
 - pepř
 - chilli
 - římský kmín
 
Na pánvi na másle orestujeme nadrobno nakrájenou cibuli. Jakmile začne zlátnout, přidáme oloupané a na kostičky pokrájené brambory a cuketu. Vše asi 10 minut restujeme. Poté přidáme vývar a vaříme do změknutí.
V mezičase si připravíme fazolky. Omyjeme je a seřízneme oba konce. Fazolky nakrájíme na cca 3 cm dlouhé kousky. Vaříme je v osolené vodě asi 5 až 6 minut (na skus).
Asi polovinu uvařených fazolí přidáme do základu polévky, okořeníme a celé umixujeme dohladka. Nakonec zjemníme šlehačkou a přidáme zbytek vařených fazolek. Pokud chcete, aby byla polévka opravdu dietní, šlehačku nepřidáváme.
TIP: Polévku můžeme ozdobit osmaženou slaninou nebo kousky fazolek.
Další zajímavé recepty od Romany Böhmové najdete na jejím blogu Na skok v kuchyni.
		
			









